Monday, September 1, 2008

Apa pandangan anda Pembaca-pembaca blog.

1. Membuat Blog baru yang mengisahkan keadaan di Ampang. Adakah perlu?
2. Memberi pandangan dan komen-komen kepada YB yang mewakili Ampang sekarang ini, sudah hampir 6 bulan, langsung tidak kelihatan perubahan di Ampang.
3. Perjalanan Parti-Parti politik di Ampang.

Terbitnya Blog ini kerana kekecewaan saya terhadap semua Parti-parti Politik dan Masyarakat di Ampang yang tidak menghargai erti Kemerdekaan ke 51.....terlalu kurangnya bendera-bendera Malaysia di rumah2 dan kedai2, tiadanya banner2 yang menaikkan semangat kemerdekaan.

Jangan nanti, kemerdekaan hanya tinggal nama sahaja.

Wassalam, dari yang bersyukur atas erti kemerdekaan.

17 comments:

Panglima said...

Salam,
saya kurang setuju, ngan wujudnya blog-blog yg byk di Ampang. Masyarakat akan keliru, terlalu byk komitmen mereka utk melayan. Maka eloklah kita fokuskan blog-blog yg sedia ada.

Anonymous said...

blog memang baik dan sasaranya lebih kpd yg pandai dan ada perkhidmatan internet tetapi lebih ramai lagi yg malas menulis dan membaca,maka saya cadangkan disamping laman web tg aktif,talian hot line mestilah ada pasukan tidakan khas yg profesional dan berfungsi sepenuh masa sama ada sukarela atau bergaji.kita nak lihat semangat berkorban dari semua lapisan pimpinan dan ahli kita.

Anonymous said...

pemimpin mestilah ada jadual bekerja yg jelas dan boleh dihubungi dan didatangi pada bila2 masa.kalau dah sampai tahap pemimpin kita kenalah korbankan privacy dan keselesaan.orang ramai perlukan pemimpin yg berjiwa pembela dan pejuang.rakyat bukan perlukan wang pemimpin dan pemimpin mestilah bebaskan diri dari penyokong yg pentingkan jawatan dan duit .

Anonymous said...

saya percaya masih ramai rakyat yg bersedia untuk bersama UMNO mempertahankan maruah umat islam dan negara tapi menyepi bila lihat kerakusan dan bodoh sombong pemimpin UMNO masa kini.Pemimpin gagal membaca isyarat rakyat tak patut dibiarkan menghancurkan UMNO.UMNO perlukan pembela rakyat serta pemimpin yg adil dan bijaksana bukanya yg mencari jalan utk kekal berkuasa

Anonymous said...

merdekakan pemikiran ahli UMNO dan mesti ada module latihan yg tersusun dan wajibkan semua ahli menjalani nya bermula dai pemimpin.mesti ada check list tugasan sepertimenambah ilmu,kerja kebajikan dan usha mendampingi rakyat terutamanya yg tertindas dan perlukan bantuan tanpa mengira fehaman politik atau kaum.Lahirkan program "pemimpin UMNO pemimpin rakyat"

Anonymous said...

Pemimpin UMNO jangan leka dan lalai.Tolong proaktif dan ujudkan rangkaian pemberi maklumat,ahli gerak kerja sepanjang masa,program ekonemi,pendidikan,sosial,politik domestik dan antarabangsa.pastikan ada KPI dan pengukuran yg transparent serta objective.jangan jadi kacang lupakan kulit dan ingat segala janji bukan sekadar lip services,PLEASE

Anonymous said...

Tolonglah siapkan bangunan UMNO tu cepat sikit.Kalau duit tak cukup marilah kita pakat sumbang sorang sikit.kalau setiap ketua cawangan sumbang RM 1000 je kita kan ada 76 cawangan.Pemimpin teringgi sumbang lebih misalnya datuk Ismail bagilah balik 1 juta ke sebab ada orang kata beliau ni ada RM 30 juta.yang lain2 tu sendiri mau ingatlah.yg dapat contract bagi balik 10% ,tak boleh ke?

Anonymous said...

Bangunan UMNO tu lambang kesungguhan kita,maka adalah sesuatu yg memalukan bila lihat ianya macam terbengkalai.Ahli UMNO yg perihatin marilah buangkan segala perbedaan pendapat dan muafakat untuk menyelesaikan masaalah umat ini.Pemimpin!ayuh buatkan priority list dan usaha sungguh2.Kalau masih berdiam diri nanti dah terantuk baru nak mengadah,padan muka!...

Anonymous said...

Saya masih menaruh harapan yg besar kpd UMNO untuk menjadi alat perpaduan melayu dan mentadbirkan negara yg ku cintai ini.Saya tak nak lihat UMNO dimalukan dan dihina kerana angkara bedebah bedebah yg ada.Bedebah dan syantan dalam UMNO hendaklah dirawat dan dalam kaedah merawat ini "we have to be cruel to be kind"kalau patut dibuang,buang aje bedebah tersebut!..

Anonymous said...

blog ini lebih melagkan umno bahagian ampang dari menyelesaikan masalah, mungkin untuk kepentingan sendiri,berubah lah...
kita perlu bersatu untuk masa depan kite, kite sekarang nie sudah jadi pembangkang tapi berlagak seperti pemerintah..amat malang sekali

ahli lama said...

Lamanya laman ni tak aktif kerana tak ada komen pun!Apakah orang ampang atau orang ramai dah muak kalau laman UMNO?ada kemungkinan memang orang dah benci dengan UMNO sebab apa pun pandangan yg diberikan kalau tak untungkan pemimpin yg rakus dan tamak jawatan tak akan ada respon.lagipun pemimpin UMNO ampang malas dan tak kisah pengundi macam kita ni.kita tunggu,,,,........

kijang kejang said...

Aku dengar pasal tanah kubur tu dibantah oleh orang bukan islam.orang islam makin penakut dan bodoh tak tau nak buat apa sebab asyik nak tunggu arahan pemimpin.pemimpin ampang pla asyik sibuk urusan dunia sampai tak nak fikirkan pasal kematian dan nasib bangsa sendiri.pemimpin dan pengikut yg macam ni buat apa pun dah jadi hampas,bagi makan ayam ajelah!Orang bukan islam makin berleluasa tapi kita masih leka nak pastikan jawatan kekal...

Anonymous said...

Semua orang inginkan kebaikan tapi malas nak berkorban lebihlebih lagi yg dah bergelar pemimpin.pemimpin macam ni hanya ingat kat kita bermusim.pemimpin kalu dah bengkrap ide sampai nak buat laman web yg interaktif dan responsif pun berdolak dalih.masa kempen macam2 janji ditaburkan.tak kiralah umno,pas,pkr atau siapa yg jadi wakil rakyat tu,please be responsible and contactable ....

Anonymous said...

Saya harap komen disini dipanjangkan kpd pemimpin UMNO diampang dan pusat.ramai orang kecewa kerana masih belum kelihtan kesungguhan pemimpin UMNO utk jadi pemimpin rakyat.sekarang ni asyik nerita rasuah aje macam tak de kerja lain pemimpin UMNO ni .agaknya pasal orang atas pun sama maka barah ni akan makin parah dan tunggu masa utk UMNO berkubur tapi tanah kubur pun dah mahal maka tiadalah akan UMNO itu kuburnya.alkisah...bak kata mail kijo hanyutkan dlm sungai aje,bedebah!

Panglima said...

Salam,
Saya melihat bahawa semua ahli UMNO dperingkat akar umbi perlu bangkit ke dpn tanpa tunggu arahan dr atasan. Golongan cerdikiawan, yg berpengalaman dlm penganjuran program sudah boleh bersedia dgn proposal masing2. Mari kita think out from the box. Kita buat sendiri R&D melihat kpd priority yg rakyat perlukan. Cth kursus perniagaan, kursus agama yg sesuai, program kenegaraan di peringkat sekolah & sbgnya.

Panglima said...

Bangunan UMNO itu adalah mercu kemegahan parti kita yg memerintah di Ampang sekian lama. Byk aktiviti masyarakat yg boleh dilaksanakan di situ, cth kelas tuisyen, kelas agama (fardu ain, mengaji & sbgainya) Perjumpaan bulanan antara sesama semua ketua cwgn. Setiap sayap juga boleh berbuat demikian. Setiap perjumpaan diasingkan antara setiap sayap & wajib semua ketua turun paling tidak htr timbalan @ setiausaha. Byk benda boleh dibincangkan, diperhalusi & ianya perlu diminitkan utk tindakan susulan. Di sini tidak ada perbezaan samaada exco @ ketua biasa. Jgn dibeza-bezakan.

Anonymous said...

weii, aku nak tanya sikitlah....
betul ke sheikh arziman berbini-2 atau memang ada perempuan simpanan? sebab kadang-kadang aku ternampak dia keluar masuk kat PPRT DBKL kat Putra Sulaiman tue....Macam maner nak jadi Calon Naib Ketua UMNO Bahagian...... dan dengar pulak dia tue dulu pernah bermain cinta dengan penyanyi MPAJ sampai bercuti bersama ke Medan, Indonesia....aleh-aleh perempuan tue buat report polis kerana perkara yang dijanjikan tidak dikotakan....... tuelah suke sangat cheret pompuan...pantang tengok pompuan dahi licin.....

seladang garang.....