Sunday, October 12, 2008

Datuk Ismail Kijo akan pastikan tiada persidangan semula untuk Pemuda Cawangan.

Dalam ucapan beliau semasa merasmikan Persidangan Wanita Bahagian 2008 yang diadakan di Kelab Darul Ehsan pada 12/10/2008.

Ini menujukkan beliau tidak memahami perlembagaan UMNO.

1. Mempertahankan bekas KP yang telah MUFLIS.
2. Mengingkari arahan dari MT UMNO, yang mengarahkan diadakan persidangan semula.
3. Mengesahkan cawangan yang tidak cukup kurom untuk bersidang.

Berdasarkan kepada hanya sebahagian dari perkara-perkara diatas. Merasakan beliau dan sekutu-sekutunya sepatutnya digantung dari bertanding dan memegang jawatan dari UMNO.

Wasalam.

10 comments:

umnorisme said...

Dato' Ismail Kijo = JAWA MENGONG!!

Anonymous said...

D Mail memang tak tau malu begitu juga konco2 nya.menang dengan cara menipu dan melobi kehulu kehilir.selewengkan fakta dan ini adalah ciriciri pemimpin tulin UMNO?memang jelas tanda kehancuran UMNO.Tok Mail dan DrRozaidah pun nampaknya semakin intim walaupun saling tak mempercayai.Dr Rozaidah pun napa makin tak berwawasan?tolonglah jaga suami tu supaya membawa imej awak dengan baik

Anonymous said...

umnorisme,tak baik awak kata tok mail tu jawa mengong.aku bilang kat mak mertua aku.. Bilanglah sampai kiamat.tok mail tu elok tolong jaga kedai bini kat putrajaya sambil lobi tengku nan.

Anonymous said...

Datuk Ismail merayu supaya UMNO pusat sahkan kemenangan Safarizol konon nya ada 70 pemuda cawangan menyokong beliau.Mail memang hebat dan ada orang kata macam kesah mail kerbau yg terkenal tu.mail kerbau hebat main depan belakang, an warr pun tak kut.

Anonymous said...

Aku harap sangatlah supaya UMNO malaysia tu tegas dan berani.ujudkan satu pasukan khas ,buat semakan semua mesyuarat cawangan terutamanya kat ampang ni yg menjijikan.Aku bukan nya apa cuma harap supaya UMNI betul2 kukuh dan ada ahli yg sanggup berkorban.Tok Mail punya cawangan tu cuba semak adakah ujud pd bumi yg nyata begitu juga Saaleh Tawil ada 7 perwakilan tapi kehadiran mesyuarat sebenarnya berapa?UMNO malaysia jangan syok sendiri.Apa gunanya menang sorak tapi kalah pilehanraya.Aku nak tengok ujudnya team yg kuat di UMNO Ampang yg mendepani isu kontemporari.

Panglima said...

Salam,
The truth is out there, x sabar pemuda nak bersidang semula. Lawan tetap lawan. Kpd semua apit limpang Safa.... korang tunggu!

bukan saya said...

mengikut kata seorang bekas pemandu yg paling dikasihi dan setia serta pandai pula menyimpan rahsia kepada seorang pemimpin ulung UMNO ,kalaulah ada pihak yg sanggup ulok dan jamin keselamatan mereka tentu kebusukan ini akan memengsankan UMNO malaysia.akan hancur luluhlah kepercayaan pengikut setia yg lain sperti Jasman,Shith,Saleh tawil(Towel).Towel orang guna untuk lap benda2 yg basah.manalah tau kalau ada yg kena tangkap basah...memori daun pisang!!!! kah55

anak jawa said...

aku dengar mesyuarat UMNO bah ditangguhkan pada 27102008.Ade ke can dr maamor nak bertanding,aku ingat mesti boleh sebabtulah dia buat open house raya pada 19102008.Jom kita berarak kerumah Dr Maamor paling tidak pun dia ada ingat sama kita.Aku masih tunggu Tok Mail punya open house,kalau nak cantik sembelih kerbau dan toyol sekali.mintaklah Yusof janggut semah darah sekali.Tok Mail jangan kedekut!!!!

Anonymous said...

anak jawa,boleh gua tau alamat Dr Maamor?

Anonymous said...

Alamat Dr Maamor No 22 ,jalan 1/2,seri taman baru,ampang tasek.masa 1 ptg hingga 7 ptg,hari ahad.Aku harap Tok Mail pun datang sama.Dulu dengarnya Tok Mail dan Saleh selalu mampir vkerumah Dr Maamor.