Thursday, October 9, 2008

Pemuda Cawangan-Cawangan mungkin diarah bersidang semula

Setelah banyak masalah yang berlaku di peringkat pemuda bahagian, dijangkakan persidangan pemuda bahagian yang dijadualkan pada 12/10/2008 ditangguhkan setelah semua pemuda cawangan selesai mengadakan persidangan semula.

Wahai Abu Zahrin sebagai Pemangku Ketua Pemuda Bahagian, lakukan yang terbaik dan berdasarkan kepada perlembagaan parti.

Kepada Kroni-kroni bekas KP...sedarlah bahawa ini semua adalah berdasarkan kepada perlembagaan parti dan bukan kerana kepentingan peribadi.

Wasalam.

9 comments:

aku_79 said...

Assalamulaikum semua...

Untuk pengetahuan para pembaca yang di hoarmati semua... Saya sebagai exco pemuda umno bahagian ampang menafikan apa yang di perkatakan oleh insan yang menamakan diri beliau sebagai sayangkan umno...

Abu Zaharin bukan lar seorang pemimpin yang bijak lagi pandai... Kerana kebodohan dan lagi naif maka di terlalu mudah di perbodohkan oleh pihak yang di dalangi oleh Kroni2 Azman Wahid dan para pengikut2nya yang terlalu taksub...

Kalau kami berada di bawah Safarizul adakah saudara akan mengatakan kami adalah bodoh kerana tidak tahu memahami perlembagaan UMNO itu sendiri....

Sedar lah yang segala tembelang Zarin, Nawaiser dan Jalil akan di dedahkan kepada pihak umum.... Kami juga tidak akan membiarkan Saudara berluas-luasa memberikan maklumat yang berat sebelah sebegini rupa...

Kepada Azman... Kami dah bosan dengan permainan anda... Menggunakan pihak ketiga sebagai senjata untuk melepaskan amarah dan dendam peribadi kepada indidvidu tertentu... Menggunakan perlembagaan sebagai alasan tidak akan membataskan kami untuk menyahkan anasir2 yang menjahanamkan UMNO Ampang...

Who ever u are... Beware!... Panglima Cyber Ampang and MyKmu will monitoring U!...

Sayangkan UMNO said...

Mualaikumusalam aku_79,

Tahniah anda sebagai exco Pemuda Bahagian Ampang.

Pemasalahan Pemuda Bahagian Ampang ini adalah kerana ketidak bertanggungjawapnya amanah yang telah di berikan kepada anda semua.

Jika kita hanya menyalahkan dan memperbodohkan orang itu dan orang ini, maka tidak akan ada kesudahan dan penyelesaiannya.

Semua padangan dan komen-komen dari semua pembaca blog perlulah dijadikan sebagai satu kekuatan kepada kita semua untuk memantapkan UMNO keseluruhannya.

Kesimpulannya, Bersatu dan berjuang kerana kebenaran akan dibalas dengan kebaikkan dan kejayaan di kemudian hari.

Wassalam

Anonymous said...

Assalamualaikum.....

kepada pembaca-pembaca blog yang saya hormati..JIKA ANDA INGIN TAHU....myKMU adalah usop gagap... adik kepada Aziz Bin Mad Derus...mereka ini orang tak tahu mengenang jasa yang telah ditaburkan dan menikmati bersama faedah selama ini. apabila rasa terancam, maka mereka akan meraih simpati agar mereka ini dipandang...tetapi pada hakikatnya mereka ini org yang tak reti BERSYUKUR.....JIKA ANDA INGIN TAHU LAGI,, kalau ada terjumpa orang yang menggunakan nick name " mymy7..ia adalah anak usop gagap yang perasan handsome tetapi bongkok orangnya.nak jadi hero...buat dulu jasa dalam UMNO...jangan nak monitoring org. kawal diri kau dulu sebelum mahu mengawal org. nie makan hasil perjuangan orang UMNO, Tak pernah pun nampak buat program dalam UMNO..tapi nak berlagak macam orang dah tabur jasa dalam UMNO bertahun lamenya.....
sekian..........ingatlah orang yang saya nyatakan ini. kerana orang inilah yang bermain belakang tabir dalam menghancurkan UMNO Ampang itu sendiri.......

Assalamualaikum......." Lu pikirlah Sendiri "....

mymy_7 said...

waalaikumussalam bro yg aku tak tahu siapa sebab die tak mengenalkan dirinya semasa post utk membantai org. mungkin sebab tak brani nak berdepan dgn org yang dibantainya tu kot. wallahualam...

utk pengetahuan bro dan juga pembaca2 yg lain, usop yg dimaksudkan tu bukanlah org yang tak mengenang jasa dan die tak juga meraih simpati mane2 pihak seperti yang diberitahu oleh bro tadi. die hanya menyuarakan ape yang di rasakan tidak betul dalam umno bhgn. tak lebih dari itu.

bro, jgnlah kerana ko xdapat nak jatuhkan aziz derus (mungkin sebab azman xdpt nak lawan aziz derus mase pemilihan nanti), ko bantai adiknya pula yang memang tak berjawatan dalam bhgn.

ya bro, memang aku xpernah menganjurkan program dalam UMNO, aku sedar diri aku yang hanya berjawatan di cawangan. tapi aku xpernah nak berlagak seperti seorang hero seperti yang ko nyatakan. utk pengetahuan ko, aku tak monitor org, aku hanya menyatakan ape yang aku rase betul dan menyuarakan ape yang tidak betul.

bro, klu ko betul anak jantan, cuba ko seluk tangan dalam seluar, klu ko dapat rase ada 2 biji telor, ko masuk laa gelanggang utk belasah org. jgn laa ko nak belasah org dalam MyKMU kat blog lain. ini dah laa belasah kat blog lain, name pun xbagi. pengecut ke? jadi laa anak jantan bro...

wassalam...

Anonymous said...

Ha... gaduh! Gaduh! itu je la kerja korang... Dia kata dia... dia mengata dia...

BN dah kalah pun tak bukak mata lagi! kalau menang aritu lagila tak sedar2 diri!

Ni sampai nak seluk2 seluar raba telo suh belasah orang...apa citer... Perjuangan apa yang korang bawak ni...

Zaman dah berubah dunia dah maju... tapi otak korang ni dah tepu...akal dah buntu... nak pikir cara waras pun kena dibantu... kalau budak2 bolehla dibambu...

skarang bukan masa nak perjuangkan adik beradik mak bapak sedara dan kroni... pikir macam mana nak perjuangkan balik nasib orang melayu... nak rampas balik Ampang ni dari pembangkang...

Kalau pun adik beradik mak bapak sedara dan kroni korang menang pun dalam pemilihan bahagaian ni... tapi kita sesama ahli UMNO pun still berantakan, jadi musuh dalam slimut dan luar slimut... tak ke mana UMNO ni...PRU akan datang pun akan adalah petualang2 yang boikot lagi... gigit jari la lagi...

apa kuasa yang korang ada... stakat korang syok sendiri je la duduk kat white house ampang tu nanti...(bangunan baru cat putih tu yang ntah bila nak siap...)

aku_79... toksahla duk monitor orang... banyak sangat ke free time... kalau rasa2 takde keja.. amik Quran, ngaji... buat solat sunat bebanyak.... tambah skit pahala...


{JIRAN HANG TUAH}-SEMAKIN HILANG AKAL ORG MELAYU DI DUNIA...

Anonymous said...

salam....

ha.....tahu pun marah (mymy7).kau bantai org...tak sedar pulak kau...tahu pun belum ada jasa dalam UMNO. sedar jugak kau hanya diperingkat cawangan saja. jangan jadi orang yang mengikut tapi tak belajar. jadilah orang yang berpandangan positif. kau jugak yang kata "tak kira siapa kau! AWAS! Kami sedang @ akan memerhatikan ANDA".... siapa kau nak memerhatikan orang..jadilah orang melayu muda yang hormatkan orang melayu lame. jangan terlalu KURANG AJAR.Pandang cermin ukur badan sendiri. kalau kau nak cakap benda yang betul dan demi kebaikan UMNO...aku persilakan, alhamdullillah tapi aku mohon satu....tolong cakap dengan SAFARIZUL ANAK MUSTAFA...JANGAN SUKE MENIPU MASYARAKAT AMPANG KHUSUSNYA ORANG MELAYU.......KALAU BOLEH...KAU HALAU DIA BALIK KE KAJANG SEBAB ORANG AMPANG DAH MELUAT TENGOK MUKA DIA...PENIPU BESAR....

pejuang TEGAR////

Anonymous said...

salam kepada semua pembaca-pembaca yang dihormati. saya nak tanya seperkara....betul ke mesyuarat Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ampang akan dijalankan pada 25hb Oct 2008, sabtu nie? jam berape kat maner? tak bagitahu pun...kalaun nak ikutkan notis mesyuarat perwakilan pemuda mesti keluar( mengikut buku perlembagaan'persidangan' )dua minggu sebelum mesyuarat perwakilan hendak dijalankan. siapa pulak yang meng'confirm'kan mesyuarat ini. saya tak dapat surat pun. ada angin-angin yang bertiup!BETUL KE!

Perwakilan Pemuda Pinggiran Pekan Ampang..

aku_79 said...

Assalamualaikum semua...

Buat pengetahuan tuan2 yang dihormati. Mengikut perlembagaan Pemuda UMNO terdapat beberapa peraturan yang perlu di ikuti untuk menentukan tarikh2 untuk bersidang...

12.5 Setiausaha UMNO Bahagian adalah dengan sendirinya menjadi Setiausaha Pemuda UMNO Bahagian.

12.10.3 Setiausaha UMNO Bahagian :-

12.10.3.1 Menerima maklum dan memberi garis panduan mengenaiperjalan an Pemuda UMNO Bahagian yang dirujuk oleh Penolong Setiausaha (Pemuda) UMNO Bahagian.

12.10.3.2 Menyelia kesempurnaan mesyuarat-mesyuarat Jawatankuasa
Pemuda UMNO Bahagian dan Perwakilan Pemuda.


12.10.4 Penolong Setiausaha (Pemuda) :-

12.10.4.1 Bertanggungjawab kepada Ketua Pemuda UMNO Bahagian dan Setiausaha UMNO Bahagian.

12.10.4.2 Bertanggungjawab atas kesempurnaan mesyuarat-mesyuarat Jawatankuasa Pemuda UMNO Bahagian.

12.10.4.3 Menyediakan Penyata Tahunan dan Peringatan Mesyuarat
Perwakilan Pemuda UMNO Bahagian.

Segala tarikh persidangan yang sebenar akan di tentukan oleh S.U UMNO Bahagian Ampang...

Anonymous said...

P/s Kepada aku_79

nak tanya cikit.....kata 25hb Oct 2008 mesy. perwakilan pemuda bhg dan 27hb mesy. perwakilan umno bhg...nie tak jdi nie apa hal pulak....aku_79 hari tue yang cakap setiausaha boleh menentukan tarikh.....pemuda tak jugak boleh berjalan persidangan.....poyo sgt lah kau nie....

P/s lebih sudu dari kuah lah kau nie..........patutlah aku dengar org cakap ....kau nie POYO HARAM JADAH.........

ADIK IPAR MAK KAU PUNYER LAKI......